21. Olağan Genel Kurulumuzu Başarıyla Tamamladık

Genel Kurulumuzda yapılan seçimler sonucunda Özkan Atar Genel Başkanlığa, Ali Çeltek Genel Sekreterliğe, Ali Gündüz Genel Mali Sekreterliğe, Fehmi Elmacı Genel Örgütlenme Sekreterliğine ve Özcan Atmaca Genel Eğitim Sekreterliğine seçilmiştir.

Sendikamızın 21. Olağan Genel Kurulu işçi sınıfının sorunlarının ağırlaştığı bir dönemde toplandı. Genel Kurulumuz büyük bir katılım, heyecan ve coşku içinde geçti. Başta MESS Grup Toplu sözleşmesi olmak üzere, yaşanan sorunlara dikkat çeken delegelerimiz, mücadele kararlılıklarını ortaya koydu.
MESS’in sefalet ücreti zam teklifine karşı şiddetli eleştiriler yapıldı ve yeni dönem için mücadelenin yükseltilmesine vurgu yapıldı.
Metal işçilerinin tarihsel mücadelesine sık sık vurguların yapıldığı, yakın dönem mücadelelerinden, grev ve direnişlerden örneklerin verildiği konuşmalar coşku ve heyecanla karşılandı.
Genel yönetim kurulumuzda birlikte görev yaptığımız Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu ve Genel Eğitim Sekreterimiz Seyfettin Gülengül yeni dönemde aday olmadılar. Kendilerine Sendikamıza verdikleri emek için teşekkür ederek plaketlerini verdik.
Yeni dönemin Sendikamıza yüklediği sorumluluğun ve işçilerin ağır yaşama koşulları altında ezildiği, günlük hayatlarını sürdürmekte zorlandıkları bir dönemde, haklı taleplerinin ve yapılması gerekenin farkındayız.
Genel Kurulumuzda seçilen yeni Yönetim Kurulumuz, genel olarak işçi sınıfının özel olarak da metal işçilerinin kendilerine yükledikleri sorumluluğun bilinciyle çalışmalarını sürdürecektir.
Genel Kurulumuzda yapılan seçimler sonucunda Özkan Atar Genel Başkanlığa, Ali Çeltek Genel Sekreterliğe, Ali Gündüz Genel Mali Sekreterliğe, Fehmi Elmacı Genel Örgütlenme Sekreterliğine ve Özcan Atmaca Genel Eğitim Sekreterliğine seçilmiştir.
Genel kurulumuza katılarak yanımızda olan, başta Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Sn. Arzu Çerkezoğlu’na, Disk Yönetim Kurulu üyelerine, kardeş sendikalarımızın başkan ve yöneticilerine, yurt dışından katılan başta Industrial Küresel ve Avrupa yöneticilerine ve üye sendikalardan katılan konuklarımıza, emek ve demokrasi mücadelesi içerisinde birlikte yürüdüğümüz siyasi partilerin başkan yönetici ve milletvekillerine, basın emekçilerine, akademisyenlere, sendikamızın uzman ve personeline, emektar yöneticilerine ve en çok da Yönetim Kurulumuza güvenerek görev veren, fabrikalardaki mücadele ruhuyla genel kurulumuza katkı veren, birliğimizi güçlendiren tüm delege arkadaşlarımıza, sendikamızın üyelerine sonsuz teşekkür ediyoruz.
Sendikamızı ve metal işçilerinin mücadelesini daha ileriye taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
21. Genel Kurulumuz metal işçilerine hayırlı olsun.
BİZ KAZANACAĞIZ !..