Metal işçisi, MESS Dayatmalarına Karşı Mücadeleyi ALANLARA taşıdı!

Metal işçisi MESS Dayatmalarına Karşı Mücadeleyi ALANLARA taşıdı!


Metal işçisi Çorlu’da taleplerini haykırdı: Geçinemiyoruz

Metal işçisi Çorlu Heykel Meydanında protesto gösterisi gerçekleştirdi. Salih Omurtak Caddesi Çeşme Durağı mevkiinde bir araya gelen metal işçileri, slogan atarak, basın açıklamasının yapılacağı Atatürk Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüşün ardından Sendikamız Genel Başkanı Özkan ATAR; Çorlu Heykel Meydanı’ndan seslendi.

"Metal işçileri İnsanca onuruna yakışacak ve alınterinin karşılığını istiyor. MESS bize sefalet ücreti dayattı. Metal işçileri ağır bir yoksullukla karşı karşıya. Son 2 yıldır uygulanan ve halen devam eden ekonomik programların neticesinde hayat pahalılığı katlanılamaz bir noktaya geldi. Ücretlerimiz enflasyon karşısında her geçen gün erirken, metal patronları bizim sırtımızdan karlarına kar katmaya devam ediyorlar. Artık bıçak kemikte. Fabrikalardan geçinemiyoruz çığlıkları yükseliyor.” Dedi.

Sendikamız Genel Başkanı Özkan ATAR; MESS’in sefalet teklifine ve kazanılmış haklarımıza yönelik dayatmacı tavrına karşı mücadele çağrısında bulundu.

Genel Başkanımız İşyerlerinde eylemlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Grev hazırlıkları kapsamında planladığımız grev eğitimlerimize bu hafta başlıyoruz. Örgütlü olduğumuz işyerlerinin olduğu tüm bölgelerde basın açıklamaları gerçekleştirecek, kent meydanlarında metal işçilerinin sesini daha da yükselteceğiz. Yurdun dört bir yanında tüm emekçileri yoksullaşmaya ve sefalete karşı mücadele veren işçilerin sesini yükseltmeye, bize katılmaya davet ediyoruz” dedi.