YanMenu

27
Nis

6 Şubat depremini, yitirdiğimiz on binlerce canı asla unutmayacağız, unutturmayacağız!

6 Şubat 2023’de ülke olarak kapkaranlık bir güne uyandık.

6 Şubat 2023’de ülke olarak kapkaranlık bir güne uyandık. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Kilis ve Elazığ illerimizde büyük yıkıma yol açan depremle sarsıldık.


Üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen depremin meydana getirdiği yıkımın etkisi devam etmektedir. Yurttaşlarımızın yaralarının sarılması için gerekli adımlar atılmamış, verilen sözler tutulmamış; kentleri, yuvaları, hayatları yıkılan insanlar kaderine terk edilmiştir.

Memleketin tek adam zihniyetiyle şirket gibi yönetilmesinin, insanı değil rantı gözeten iktidar politikalarının bedeli çok ama çok ağır olmuştur. Bir daha enkaz altında kalmamak için kamu yönetiminde köklü dönüşümler kaçınılmaz bir zorunluluktur.

Yaşanan deprem bir kez daha göstermiştir ki emekçi halkımızın ihtiyacı, her türden toplumsal mal ve hizmetin parayla alınıp satılması anlamına gelen piyasacılığın son bulmasıdır. Kentlerimizde rant odaklı yapılaşmanın değil; insanı, doğayı ve yaşamı esas alan kamusal yaklaşımın öncelenmesidir.

On binlerce yurttaşımızın yaşamına mal olan bu yıkımın ilk gününden itibaren sendikamız, başta depremden etkilenen üyelerimiz olmak üzere bölgedeki emekçilere yönelik dayanışma çalışmalarına gücü oranında destek olmuştur.

Bir daha aynı acıların yaşanmaması için gerekli önlemler daha fazla gecikmeden alınmalıdır. Sendikamız bu konuda yürüyen mücadelenin parçası olmaya devam edecektir.

 6 Şubat depremini, yitirdiğimiz on binlerce canı asla unutmayacağız, unutturmayacağız!