YanMenu

29
Nis

Filistin Halkı Yalnız Değildir

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası olarak her zaman olduğu gibi yine mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu belirtirken, ABD ve İsrail işgaline son verilerek bir an önce  barışın tesis edilmesini temenni ediyoruz.

FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR

İnsanlığın yüz yıldır kanayan yarası; işgal altındaki Filistin toprakları. Dökülen kanlar, yitip giden canlar, dağılan, yıkılan, sönen ocaklar…

Başta ABD ve İsrail olmak üzere emperyalist güçlerin “oyun masasına”   dönüştürülen   bu coğrafyada çifte standartçı ve iki yüzlü bir vahşete şahit olmaktayız. Bunun adına savaş bile diyemeyiz çünkü yaşanan tam bir vahşettir. Askeri bir kavram olan savaşın kendi kuralları vardır; sivillere, hastanelere, okullara saldırı birer savaş suçu olarak tanımlanmıştır.   

Oysa şimdi başta Gazze olmak üzere tüm Filistin’de yaşananlara baktığımızda saldırıların hiçbir ayrım gözetmeksizin sivil halka yönelik olduğu görülmektedir. Genç, yaşlı, kadın, çocuk ayırt etmeksizin başlarından aşağı bombalar yağdırılmakta, şehirler yerle bir edilmektedir.

Gözü dönmüş bu saldırganlar tüm şehrin elektriğini ve suyunu keserek silahla öldüremedikleri halkı aç ve susuz bırakarak ölüme mahkum etmektedir. Ancak bu vahşeti uygulayanlar kadar buna seyirci kalanlar da suçludur.

7 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen “Aksa Tufanı’ saldırısı sonucu meydana gelen can kayıplarını elbette üzüntüyle karşılıyor ve saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ancak bu durumun İsrail tarafından fırsata çevrilerek intikamcı bir yaklaşımla acımasız bir saldırıya dönüşmesini ise asla kabul etmiyor ve lanetliyoruz.

İsrail’in bunu bahane ederek sadece Gazze’de değil tüm Filistin’de başlattığı saldırı ve işgalin bir an önce sonlandırılması gerekmektedir.

Tüm taraflar ve uluslararası toplum, uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler kararlarının  uygulanması için gerekli girişimleri yapmalı  ve bu hayasızca saldırıların derhal sonlandırılmasını sağlamalıdır.

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası olarak her zaman olduğu gibi yine mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu belirtirken, ABD ve İsrail işgaline son verilerek bir an önce  barışın tesis edilmesini temenni ediyoruz.