Bölgemizde ve dünyada savaş istemiyoruz...

Daha fazla kan dökülmeden, çocuklar, kadınlar başta olmak üzere toplum telafisi mümkün olmayacak zararlar görmeden, bu kışkırtmalara ve saldırılara son verilmelidir.

SAVAŞ BİR AN ÖNCE SONLANDIRILMALIDIR

BÖLGEMİZDE VE DÜNYADA SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Ne yazık ki bölgemizde yeni bir savaşa daha tanıklık ediyoruz.

ABD emperyalizminin ve onun savaş örgütü NATO’nun Irak, Suriye ve Afganistan’dan sonra bu defa kuzeyimizdeki savaş kışkırtıcılığı ve provokasyonları, Rusya’nın fırsatçı ve yayılmacı planları bizleri yanı başımızda yeni bir savaş ortamıyla karşı karşıya bırakmıştır.

NATO’nun Rusya’yı sindirmek amacıyla Ukrayna’ya uzanan eli bu girişimlere son vermek için uzun zamandan beri fırsat kollayan Rusya’nın askeri müdahalesiyle tüm dünyayı etkileyen bir krize dönüşmek üzeredir. Bu savaşın daha şimdiden kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere her iki ülkenin emekçi halklarını olumsuz etkilediğini görmekteyiz.

Diğer yandan petrol ve doğalgaz gibi tüm dünya halkları için hayati önem taşıyan enerji kaynaklarının toplumlara ulaşımını derinden etkileyen bu durum yeni ekonomik krizlerin de tetikleyicisi olacaktır.

Emperyalizmin bitmek bilmeyen saldırganlığı her zaman olduğu gibi bir kez daha tüm dünya halklarını tehdit etmektedir. Bu savaş özellikle emekçi halklar için büyük bir yıkımı da beraberinde getirecektir.

Bu gelişmeler ne yazık ki uzun bir süreden beri ekonomik sıkıntılarla boğuşmak durumunda kalan ülkemizi ve bu nedenle giderek yoksullaşan emekçi halkımızı da etkileyecektir. Türkiye’nin her iki ülke halklarıyla yakın ilişkileri olduğu gibi aynı zamanda söz konusu devletlerle sürdürülen ekonomik ilişkiler de bu savaşla birlikte ciddi zarar görecektir.

Tüm dünyayı sarsan ve halkların mağduriyetine yol açan bu savaşın bir an önce sonlandırılması en büyük temennimizdir.

Daha fazla kan dökülmeden, çocuklar, kadınlar başta olmak üzere toplum telafisi mümkün olmayacak zararlar görmeden bu kışkırtmalara ve saldırılara son verilmelidir.

ABD emperyalizmi ve NATO’nun yayılmacı politikaları engellenmeli, Rusya’nın saldırılarına dur denmelidir.

İnsanlık ve Dünya savaş değil, barış ve demokrasi istiyor.

Birleşik Metal-İş