Bekaert'ta temsilcimizi işbaşı yaptırın, üretimi başlatın!...

İşten çıkartılan temsilcimizi derhal işbaşı yaptırın. Güvenlik gerekçesiyle fabrikaya almadığınız üyelerimizin tezgahlarının başına geçmelerine engel olmayın, Bekaert’te üretimi başlatın!

BEKAERT’TE TEMSİLCİMİZİ DERHAL İŞBAŞI YAPTIRIN ÜRETİMİ BAŞLATIN

Sendikamızın örgütlü olduğu Bekaert İzmit Çelik Kord fabrikasında işyeri baştemsilcimizin işten çıkartılması üzerine üyelerimiz dün gündüz vardiyasında demokratik tepkilerini göstererek fabrikadan ayrılmadılar.

Gece vardiyasına gelen üyelerimiz ise işverenin talimatıyla fabrikaya güvenlik gerekçesiyle alınmadılar.

Bekaert’te dün akşam ve bu sabah işverenin engellemesiyle üretim yapılamamaktadır.

Yüksek enflasyon sonucunda işçilerin alım gücü düşmüş ve ücretleri reel olarak erimiştir. Hızla artan yoksullaşma ve hayat pahalılığı karşısında Bekaert fabrikasında üyelerimizin ücretlerine bir iyileştirme yapılması için ek zam talebinde bulunduk. İşverenlik ile yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine ek zam eylemlerine başlayan üyelerimiz yemek ve çay saatlerinde taleplerini demokratik bir biçimde duyurmaya çalıştılar.

Sendikal faaliyetini yürüten sendika temsilcimizin slogan attığı gerekçesiyle işten çıkartılması kabul edilemez. İşten çıkartılan temsilcimizi derhal işbaşı yaptırın. Güvenlik gerekçesiyle fabrikaya almadığınız üyelerimizi tezgahlarının başına geçmelerine engel olmayın, Bekaert’te üretimi başlatın!

Şuanda fabrikada yemek vermediğiniz ve yiyecek erişimine engel olduğunuz yüzlerce işçi tüm engellemelerinize rağmen üretimi sürdürmeye çalışıyor.

2023 yılında Belçikalı sermayeli Avrupalı bir şirketin 18.yy’dan kalma yöntemlere sarılması büyük bir acziyetin göstergesi. Bekaert işçilerini açlıkla korkutamazsınız.

Aynı zamanda Kocaeli Şubemiz yönetim kurulu üyesi olan sendika baştemsilcimiz işbaşı yaptırılmadan, endüstriyel ilişkilerden kaynaklı sorunların çözümü ve üyelerimizin talepleri işverenlik ve sendika yönetimiyle ele alınarak çözümlenmeden Bekaert’te tek taraflı çalışma barışı tesis edilemez.

Bu doğrultuda Bekaert işçilerinin demokratik eylemi kararlılıkla devam edecektir.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.

Birleşik Metal-İş Sendikası