Konya Kentpar işçileri sendikalı oldu...

KENTPAR OTOMOTİV işçileri sendikalı çalışma hakkı için kararlılar. Bu hakka sahip çıkmayı sürdürüyorlar.

KONYA KENTPAR OTOMOTİV İŞÇİLERİ
ANAYASAL HAKLARINI KULLANARAK SENDİKALI OLDU

Konya’da kurulu olan ve otomotiv tedarik sektöründe faaliyet gösteren KENTPAR OTOMOTİV MAKİNA SANAYİ LTD. ŞTİ’nde çalışan işçiler sendikamız Birleşik Metal-İş’e üye oldular. Sendikamız, kısa bir süre önce işyerinde yasanın aradığı çoğunluğu sağlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki tespiti başvurusunu yaptı ve yasal prosedürü tamamladı.

Anayasal haklarını kullanan KENTPAR OTOMOTİV işçilerinin talebi sendikalı çalışmak. Şimdi üyemiz işçilerin ve sendikamızın beklediği Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasaları ile ülkemizin altına imza koyduğu uluslararası sözleşmelerdeki en temel hak olan sendikalı çalışma hakkına saygı gösterilmesidir.

KENTPAR OTOMOTİV’in müşterileri sektörde büyük ve çoğu sendikalı olan işletmelerdir. Üretiminin çok büyük bir bölümünü yurt dışına ihraç eden şirketin, buradaki müşterisi otomotiv firmaları ile küresel sendikalar arasında sendikal hakları güvence altına alan çerçeve sözleşmeler mevcuttur. Sendikal hakların Konya’daki işçiler için de kazanılmış olması hem ülkemiz, hem de tüm işçiler adına büyük sevinç kaynağı olmalıdır.

KENTPAR OTOMOTİV işçileri sendikalı çalışma hakkı için kararlılar. Bu hakka sahip çıkmayı sürdürüyorlar.

Sendikamız işyerinde sendikalaşma konusunda yaşanan gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.

Saygıyla duyurulur

 

Birleşik Metal-İş
Genel Yönetim Kurulu