NCR Bilişim Sistemleri işyerinde 3 yıl 5 ay sonra gelen zafer...

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi 30 Aralık 2019 tarihinde sendikamıza tebliğ edilen kararı ile yetki tespitimizin onanmasına karar vermiştir.

NCR BİLİŞİM SİSTEMLERİ İŞYERİNDE 3 YIL 5 AY SONRA GELEN ZAFER
YARGITAY YETKİMİZİ ONADI

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Türkiye’de 81 ilde ATM(Bankamatik) teknik servisi olarak hizmet veren NCR Bilişim Sistemleri Ltd. Şti. işçilerinin sendikamızda örgütlenme mücadelesi 2016 yılında başarıyla sonuçlanmıştı.

İşverenin yetki tespitine yaptığı itiraz üzerine İstanbul 9. İş Mahkemesi’nde görülen davamız 11 Nisan 2018 tarihinde lehimize sonuçlanmış, 22 Şubat 2019 tarihinde ise İstanbul Bölge Adliye(İstinaf) Mahkemesi de yerel mahkemenin lehimize sonuçlanan kararını onamıştı.  

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi 30 Aralık 2019 tarihinde sendikamıza tebliğ edilen kararı ile yetki tespitimizin onanmasına karar vermiştir.

Böylelikle, NCR'de 2016 yılında toplu sözleşmeli çalışma düzeni için başlattığımız kararlı mücadele, 2019 yılının son günlerinde zaferle sonuçlanmıştır. NCR işçileri yetki itirazlarıyla uzayan mahkeme süreçlerine rağmen sendikamız çatısı altındaki birlik ve beraberliğini korumayı başardı, sendika hakkına büyük bir inançla sahip çıktı.

Sendikamıza Bakanlık tarafından verilecek yetki belgesinin ardından toplu iş sözleşmesi prosedürünü devam ettireceğiz. Önümüzdeki süreç, NCR işçilerinin haklarını geliştirebileceği bir toplu iş sözleşmesine kavuşabilmelerinin hazırlıklarıyla devam edecek ve NCR’de sendikalı dönem başlayacak.

Görüntünün olası içeriği: yazı