YanMenu

17
Nis

IG Metall: "Dayanışma ve Adaletle Yarınlar için Birlikte"

Almanya IG Metall Sendikasının, "Dayanışma ve Adaletle Yarınlar için Birlikte" sloganıyla 6-9 Ekim 2019 tarihlerinde Nürmberg kentinde yapılan 24. Olağan Kongresine Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu katıldı.


Kongre sırasında genel başkanımız, Volkswagen İş Konseyi Başkanı ve şirketin Denetim Kurulu üyesi olan Bernd Osterloh ile yaptığı görüşmede Türkiye'de sendikal haklar ve Volkswagen'in Türkiye'deki yatırımları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Kongre süresince, Türkiye'deki fabrikalarında örgütlü olduğumuz, ZF ve Mahle gibi şirketlerin Almanya'daki sendika temsilcileri ile de çeşitli görüşmeler yapıldı.


Kongrede sendikanın Yönetim Kurulu Başkanlığına Jörg Hofmann yeniden seçilirken, yürütme kurulu üyeliklerine ise, Ralf Kutzner, Wolfgang Lemb, Irene Schulz ve Hans-Jürgen Urban yeniden seçildiler. Metal, Ağaç, Tekstil işkollarında 2,2 milyon üyeye sahip olan IG Metall sendikası, sanayi işkollarında yaşanan ciddi iş kayıplarına rağmen üye sayısını koruduğunu belirterek bu Kongre'de gelirlerinin yüzde 15'ini grev fonuna ayırma kararı aldı. Kongre süresince aynı zamanda, Almanya Şansölyesi Angela Merkell, Federal Almanya Çalışma Bakanı ve Nürmberg bölgesi belediye başkanı da söz alarak delegeleri selamladılar.