YanMenu

19
Nis

Bekaert işçileri greve çıkıyor

Kocaeli’nde faaliyette bulunan ve lastik teli üreten, alanında dünya devlerinden olan Belçika sermayeli Bekaert İzmit Çelik Kord San. ve Tic. A.Ş. işyerinde, işçiler yarın (13 Aralık Salı günü) saat 13.00’de greve çıkacak.

1 Eylül 2022-31 Ağustos 2024 dönemini kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri 26 Temmuz 2022 tarihinde başlamıştı. O tarihten bu güne yapılan çeşitli toplantılarda ve daha sonra da arabulucu aşamasında bir anlaşma sağlanamaması nedeniyle, Bekaert işçileri yarın greve çıkıyor. Aylardır süren görüşmelerde, işverenin işçilerin haklı talep ve beklentilerine uygun bir ücret teklifinde bulunmaması nedeniyle grev kaçınılmaz oldu.

Tüm yurttaşlar gibi, işçiler de son bir yılda şiddetli bir yoksulluk içine girdiler. Ardı ardına yapılan zamlar işçilerin alım gücünü alabildiğine düşürdü ve reel ücretler eridi. İşçiler yoksulluk sınırının çok altında bir ücretle yaşamaya zorlanmaktadır. Enflasyonun da gerçeğin çok altında açıklanması ve ücret artışlarında enflasyonun baz alınması işçilerin ücretlerinde gerçek bir artışa yol açmamaktadır. İşçilerin bu ücretlerle yaşaması mümkün değildir.

Bu nedenle, 400 Bekaert işçisi 13 Aralık Salı günü, saat 13.00’de greve çıkıyor.

Tüm emek dostlarını grev halayımıza bekliyoruz.

Adres: Bekaert İzmit Çelik Kord San. ve Tic. A.Ş.
Fatih Mah. Sanayi Cad. No:88 Alikahya-İZMİT