YanMenu

19
Nis

Metal Grevi 14 Ocak'ta başlıyor...

İşveren sendikasının gerçeklikten uzak teklifi ve uzlaşmaz tutumu, grev uygulamasını kaçınılmaz hale getirmiştir.
Ülke ekonomisinin yükünü sırtlanan fabrikaları büyütüp patronların kasasını dolduran işçiler, sefalet ücretlerine mahkûm edilemeyecek.

METAL GREVİ 14 OCAK’TA BAŞLIYOR

Sendikamızla MESS arasında sürmekte olan 2021-2023 metal işkolu Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinden sonuç alınamadığını kamuoyuna duyurmuştuk.

İşveren sendikasının önerdiği yüzde 17’lik ücret artışının, her geçen gün yoksullaşan metal işçilerinin beklentilerinin çok altında ve ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Bu da yetmezmiş gibi MESS kazanılmış haklarımızı ortadan kaldırmaya ve çalışma koşullarını geriye götürmeye yönelik karşı teklifler dayatmaktadır. Salgın döneminde durmaksızın çalışan üyelerimizin, bir de hayat pahalılığı ve yoksulluk altında ezilmesine göz yummamız beklenemez.

Bu koşullarda işveren sendikasının gerçeklikten uzak teklifi ve uzlaşmaz tutumu, grev uygulamasını kaçınılmaz hale getirmiştir.

Sendikamız grup toplu iş sözleşmesi kapsamındaki işletmelerden ilk olarak ÇİMSATAŞ ÇUKOROVA İNŞAAT MAKİNALARI (Mersin), TOTOMAK MAKİNA (İzmir), KROMAN ÇELİK (Kocaeli) ve SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR (Kocaeli) fabrikalarında, 14 Ocak 2022 tarihinde uygulanmak üzere grev kararlarını almıştır.

Konuyla ilgili yasal tebligatlar işveren sendikasına yapılmış olup, süreç başlatılmıştır.

Grup sözleşmesi kapsamındaki diğer işletmeler için grev uygulama tarihleri sendikamız tarafından önümüzdeki günlerde açıklanmaya devam edecektir.

Ülke ekonomisinin yükünü sırtlanan, çalıştıkları fabrikaları büyütüp patronların kasasını dolduran işçiler, sefalet ücretlerine mahkûm edilemeyecek. Metal işçileri hak ettiğini mutlaka alacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Birleşik Metal-İş
Genel Yönetim Kurulu