YanMenu

18
Nis

Direnen ASEN Metal işçilerine uluslararası destek…

140 ülkede 50 milyon üyesi olan üst örgütümüz IndustriALL Küresel Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Kemal ÖZKAN Türkiye’ye geliyor.

8 Eylül Perşembe günü saat 16.00’da Asen işçilerini ziyaret edecek olan Kemal Özkan, hak mücadelesini kararlılıkla sürdüren direnişçilere, dünya işçilerinin dayanışma mesajlarını iletecek.

Medya mensuplarını ve emek dostlarını bu anlamlı buluşmaya davet ediyoruz.

  • 8 Eylül 2022, Perşembe
  • Saat: 16.00
  • Asen Metal önü

      (Makine İhtisas OSB Mah. 27. Sok. No: 3, Dilovası/Kocaeli)

 


 Asen Metal işçileri 4 aydır direniyor.

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Asen Metal fabrikasında çalışan işçiler kölelik koşullarında çalışmaya, işverenin keyfi tutumlarına, işçiyi hor gören ve insan yerine koymayan tavırlarına, yaptığı haksızlıklara artık yeter diyerek sendikalaştılar.
Asen işçileri, sefalet düzeyindeki ücretlerini sendikalaşarak iyileştirmek istediler. Sendikamızda örgütlendiler ve yasal çoğunluk sağlandı. 6 Mayıs 2022 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki başvurusu yaptık ve bakanlık yetkimizi belgeledi.

Asen patronları işçilerin sendika hakkını engellemek için her türlü hukuksuzluğa başvurdular, 84 üyemizi hukuksuz bir biçimde işten çıkarttılar.

İinsanca bir yaşam ve sendika hakkı için başlayan ve 4 ayı geride bırakan direniş, zaferle sonuçlanana dek devam edecek.