YanMenu

20
Nis

Çemsan'da Basın Açıklamasına çağrı

25 Mart Cuma günü, Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu, Kocaeli Çemsan işyerinde üyelerimize uygulanan baskıları protesto etmek ve kamuoyuna yaşanan süreç hakkında bilgi vermek için işyeri önünde basın açıklaması yapacaktır.

İşçiler sendikaya üye oldukları için baskı altındalar
ÇEMSAN’da BASIN AÇIKLAMASI 

Kocaeli’de faaliyet gösteren Çemsan işyerinde sendikamıza üye olan işçiler tehdit ve baskı altındalar.
25 Mart Cuma günü, DİSK Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu,
Merkez ve şube yöneticilerimizin de katılımıyla, bu baskıları protesto etmek ve kamuoyuna yaşanan süreç hakkında bilgi vermek için işyeri önünde basın açıklaması yapacaktır.

25 Mart Cuma günü 

Saat 17.00

Çemsan işyeri önü

(Karaburun Mh. D-100 Karayolu Cd. No:572 Kartepe / KOCAELİ)

 Basın mensuplarını ve tüm emek dostlarını basın açıklamamıza bekliyoruz.

****

Kocaeli’de faaliyet gösteren Çemsan işyerinde çalışan işçiler sendikamızda örgütlendiler. Sendikamız işyerinde yasanın aradığı çoğunluğu sağlayarak bakanlığa başvurdu ve 2 Mart’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan  yetki belgemiz geldi.

İşçilerin sendika hakkını tanımak, onları temsil eden sendikayla toplu iş sözleşmesi için müzakerelere başlamak yerine, işveren ve işyeri yetkilileri, işçileri işten atma tehdidiyle sendikamızdan istifa etmeye ve kendi getirdikleri sarı sendikaya üye olmaya zorluyorlar

Halen aileleri de kapsayan mobing ve baskılar devam ederken diğer yandan da  sendikamız aleyhinde sayısız iftiralarla sendikamızı itibarsızlaştırma çabalarına hız verildi.

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası olarak her zaman olduğu gibi işçilerin sendikalı çalışma hakları için tüm gücümüzle mücadelemizi artırarak sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.