YanMenu

20
Nis

Farplas önünde DİSK coşkusu

DİSK, yöneticileri ve bağlı sendikalarıyla, yüzlerce işçiyle, direnişe destek vermek için Gebze  Farplas önündeydi.

18 Şubat Cuma günü, "Farplas işçisi yalnız değildir" sloganları ile alana gelen yüzlerce işçinin destek verdiği kitlesel basın açıklamasında büyük coşku vardı..

Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu, işçileri selamlayarak son bir yıl içinde onlarca fabrikada yaşanan örgütlenme sıkıntılarını, Farplas'ta kolluk güçlerinin uyguladığı şiddeti, işverenin hukuk tanımaz tavrını anlattı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da, siyasi iktidarın işverenlerin hukuksuz uygulamalarına sessiz kalarak sürece ortak olduklarını belirtti.

Sık sık sloganlarla kesilen konuşmaların ardından, işçiler direniş halayı çektiler... 

Fotoğraflar

----

---

---

-----

DİSK BASIN DUYURUSU: İNSANCA BİR YAŞAM VE SENDİKA HAKKI İÇİN DİRENEN FARPLAS İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ!

Kocaeli Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv parçaları üreten Farplas firmasında işçiler, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için bu yılın başında eylemler yapmıştı.

İlk iş bırakma eylemi sonrası Farplas yönetimi işçilerden süre istemiş ve hiçbir işçinin işten atılmayacağı sözünü vermiş ancak iş bırakma eylemine katılan 100’ün üzerinde sendika üyesi işçiyi işten çıkarmıştı. >İşten çıkarmalar üzerine işyerinde direnişe geçen Farplas işçileri gaz bombasından etkilenerek çıktıkları çatıda aşağı düşme pahasına polis şiddetiyle gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 200 işçinin birçoğunun kolu, bacağı burnu kırılmıştı.

Bu süreçte Farplas bünyesindeki işletmelerde konfederasyonumuza bağlı Birleşik Metal İş, Lastik İş ve Limter-İş sendikalarımız üye çoğunluklarını sağlamış ve Çalışma Bakanlığı’ndan yetki yazılarını almışlardır.

Farplas bünyesindeki işyerlerinde DİSK’e bağlı sendikaların çoğunluk sağlayıp yetki almasına karşın işveren bu sefer de baskıyla işçileri Türk-Metal sendikasına üye olmaya zorlamıştır. İşverenin işçilere ve sendikalarımıza karşı düşmanca tutumu devam etmektedir.

Farplas işçisi fabrika önünde atılan işçilerin geri alınması ve sendikalarımızın tanınması talebiyle direnişlerini sürdürmektedirler.