YanMenu

24
Nis

Farplas işçileri, Maslak’taki basın açıklamasına çağırıyor..

16 Şubat Çarşamba günü Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu ve Farplas işçileri, tepkimizi haykırmak için Maslak'ta Farplas Otomotiv önünde olacaklar.

Farplas işçileri, Maslak’taki basın açıklamasına çağırıyor:

"BU İNSANLIK DIŞI TUTUMA TESLİM OLMAYACAĞIZ."

  

Farplas Otomotiv’de hak mücadelesi, işten atmalara, baskıya ve hukuksuzluğa rağmen tüm kararlılığı ile devam ediyor.

16 Şubat Çarşamba günü Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu ve Farplas işçileri, tepkimizi haykırmak için Maslak'ta Farplas Otomotiv önünde olacaklar.

16 Şubat Çarşamba günü 

Saat 11.00

Maslak Farplas Otomotiv önü

(Farplas Ar-Ge Merkezi, Maslak Ahi Evran Cd. Sarıyer - İstanbul)

 Tüm emek dostlarını basın açıklamamıza destek vermeye davet ediyoruz...

 ***

Geçtiğimiz haftalarda çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hayat pahalılığına ezilmeyecek bir ücret için tepkilerini gösteren Farplast işçileri, taleplerinin karşılanması için iş bıraktı.

İşveren, sorunları çözeceğini, işten atılmaların olmayacağı ve sendika ile görüşeceğini duyurdu. Hemen ardından, bu sözlere rağmen anayasal haklarını kullanan 100'den fazla işçi işten atıldı.

Farplas işçileri verilen sözlerin tutulması için fabrikada tepkilerini ortaya koyduklarında sert polis müdahalesi ile karşılaştılar, gaz yediler, göz altına alındılar...

Fabrika önünde direnişi sürdüren Farplas Otomotiv işçilerinin sendikalı çalışmak için verdiği zorlu mücadele, emek dostlarının da desteğiyle her alanda devam edecek...

 

Birleşik Metal-İş
Genel Yönetim Kurulu