YanMenu

19
Nis

Konya Kentpar Otomotiv işçileri sendika haklarını istiyor

28 Eylül Salı günü sabah valilik ve parti il yönetimlerini ziyaretin ardından, Konya Kayalıpark’da işten atılan üyelerimizle birlikte basın açıklaması gerçekleştireceğiz. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri ve sendikamızın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun katılacağı basın açıklamasına tüm kamuoyunu davet ediyoruz

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Kentpar Otomotiv işçileri çalışma koşullarının iyileştirilmesi, toplu sözleşmeli bir çalışma düzeni için sendikamızda örgütlendiler. Kentpar Otomotiv patronları sendikamızın işyerinde gerekli yasal çoğunluğu sağlamasının ardından sendikalaşan 140 işçiyi işten çıkarttı.

Sendikalaştıkları için tazminatsız olarak işten çıkarılan Kentpar Otomotiv işçilerinin fabrika önündeki direnişi 15 gündür devam ediyor.

28 Eylül Salı günü Konya Kayalıpark’da işten atılan üyelerimizle birlikte basın açıklaması gerçekleştireceğiz. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri ve sendikamızın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun katılacağı basın açıklamasına tüm kamuoyunu davet ediyoruz.

Basın açıklaması öncesinde sendikamız Konya Valiliği’ne ve CHP ve İYİ Parti Konya İl yönetimlerine bir ziyaret gerçekleştirecek. Konya’da yaşanan bu hukuksuzluğun son bulması için Kentpar Otomotiv işçilerinin haklı taleplerini yetkililere ve siyasi partilerin temsilcilerine aktaracağız.

 

28 EYLÜL 2021, SALI

Saat: 11.00     KONYA VALİLİĞİ’NE ZİYARET

Saat: 17.30     KONYA KAYALIPARK’TA BASIN AÇIKLAMASI

 

 

 

Birleşik Metal-İş
Genel Yönetim Kurulu