Uluslararası sendikal dayanışma ve basın etkinliği

22 Aralık 2022 Perşembe günü, Saat:12.00'de Bekaert grev çadırı önündeyiz.  Bekaert Avrupa Çalışma Konseyi temsilcileri, IndustriALL Global Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, industriAll Avrupa Genel Sekreteri Luc Triangle ve Belçika, İspanya ve Slovakya’dan işçi temsilcilerinin katılımı ile bir dayanışma etkinliği ve basın toplantısı gerçekleştirilecek.


Grevdeki Bekaert İşçilerine Uluslararası Destek

Uluslararası sendikal dayanışma ve basın etkinliği

  • 22 Aralık 2022 Perşembe günü, Saat:12.00
  • Bekaert grev çadırı önündeyiz


Grevlerinin 10. gününde Bekaert İşçilerine dayanışma göstermek için Bekaert Avrupa Çalışma Konseyi temsilcileri, IndustriALL Global Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, industriAll Avrupa Genel Sekreteri Luc Triangle ve Belçika, İspanya ve Slovakya’dan işçi temsilcilerinin katılımı ile bir dayanışma etkinliği ve basın toplantısı gerçekleştirilecek.

Araç lastikleri için çelik tel üreten N.V. Bekaert S.A., merkezi Belçika’da bulunan küresel bir şirkettir. 45 ülkede faaliyet göstermektedir ve dünya çapında 28.000 çalışan istihdam etmektedir.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile grevleri yasaklanan ancak Anayasa’dan kaynaklı grev haklarını kullanma iradesi gösteren Bekaert işçileriyle dayanışma göstermek için Bekaert’ın Avrupa’daki tüm fabrikalarından sendika temsilcileri ve şirketin Avrupa’daki işçi temsilcilerini biraraya getiren Avrupa İş Konseyi Koordinatörlerinin katılımıyla düzenlenecek basın toplantısına, Dünya genelinde 140 ülkede 50 milyon sanayi işçisini temsil eden IndustriALL Küresel Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan ile Avrupa genelinde 180 sendikadan 7 milyon sanayi işçisini temsil eden IndustriALL Avrupa Genel Sekreter Yardımcısı Luc Triangle de katılacak.

Yurtdışından katılan bazı katılımcıların Zoom üzerinden katılacağı etkinlik, İzmit’de Bekaert fabrikasının önünde gerçekleşecek.

Yurtdışından katılımcılar:

  •  Kemal Özkan, IndustriALL Küresel Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı
  •  Luc Triangle, IndustriAL Avrupa Genel Sekreteri
  •  Fidel Gavilian, Bekaert Avrupa İş Konseyi Koordinatörü, Belçika ABVV Metal Sendikası
  •  Piet Decavele,  Bekaert Avrupa İş Konseyi Koordinatörü, Belçika ACV Metea Sendikası
  •  František Balaga, Bekaert Avrupa İş Konseyi Üyesi, Slovakya OZ KOVO sendikası
  •  Alberto Quintano Silvestre, Bekaert Avrupa İş Konseyi Üyesi, İspanya CCOO Sendikası

 

BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI
GENEL YÖNETİM KURULU