MESS’le yeni görüşme yapıldı, anlaşma sağlanamadı.

13.01.2021 tarihinde MESS’in davetiyle MESS Merkez Ofisi’nde yeni bir görüşme yapılmış, ancak anlaşma sağlanamamıştır.

MESS’le görüşmeleri süren Schneider Enerji, Grid Solutıons Enerji, Schneider Elektrik, ABB Power Grids ve Arıtaş Kriyojenik işyerlerinin 2020-2022 dönemine yönelik toplu sözleşmelerinde arabulucu süreci de tamamlanmış olup, arabulucu raporlarını gelmesi beklenmektedir.
Bu aşamada, 13.01.2021 tarihinde MESS’in davetiyle MESS Merkez Ofisi’nde yeni bir görüşme yapılmış, ancak anlaşma sağlanamamıştır.
13 Ocak'ta yapılan görüşmede, MESS ücret zammı ve sosyal haklara yönelik teklifini revize etmiş ve yeni teklif vermiştir. MESS, 4 işletme için daha önce verdiği yüzde 5,49 oranındaki ücret zammı teklifini yüzde 10 artı 25 kuruş olarak revize etmiştir. Bu teklif, yaklaşık yüzde 11 ücret zammı demektir.
Arıtaş işyeri için ise, ücret zammı teklifi yüzde 12 artı 25 kuruştur. Ayrıca ikramiyelerde de 15 günlük artış teklif edilmiştir.
MESS, sosyal haklarda ise, önceki teklifi olan yıllık yüzde 11,77 oranındaki artış teklifini yüzde 14 olarak revize etmiştir.
Sendikamız, ücret ve sosyal haklara yönelik tekliflerin kabul edilemez olduğunu, MESS’ten yeni teklif beklediğini belirtmiştir. Önümüzdeki günlerde MESS’ten yeni teklif beklenmektedir.
Ayrıca, metal işçileri MESS’in bu teklifi üzerine eylem ve etkinliklere başlama kararı almıştır.