Sabahat Türkler

İşçi sınıfının Sabahat ablası...

Onursal Genel Başkanımız Kemal Türkler'in sevgili eşi Hatice Sabahat Türkler, eşinin yaşamında olduğu gibi, işçi sınıfının mücadelesinde de destek ve dayanışma içinde oldu..

1958 yılında Kemal Türkler ile evlendi ve 1959 yılında Yasemin, 1961 yılında Nilgün adlı çocukları dünyaya geldi.

Sabahat Türkler: "İşçi kızı, işçi kardeşiydim... Sonra da işçi lideri eşi oldum. Kemal Türkler'le çok küçükken, 19 yaşımdayken tanıştım. Kendisi benden 13 yaş büyüktü. O'na hep çok saygı duydum. Hem eşim olduğu için, hem de sınıfsal bağım nedeniyle... Çocukluğum güç koşullarda geçti. Çok yoksulduk ama mutluyduk. Sınıf bilincim ise Kemal Türkler sayesinde gelişti."

Sendikamızın eylem ve etkinliklerinde her zaman yanımızda, ön saflarda yer aldı.

1996 yılında, Kemal Türkler’in işçi sınıfına adanmış hayatının anlaşılabilmesi; mücadele ve anlayışının toplumda daha güçlü ve yaygın bir biçimde devam edebilmesi amacıyla, Kemal Türkler’in mücadelesine inanan işçi ve aydınları biraraya getirerek, Kemal Türkler Kültür ve Eğitim Vakfı'nın kuruluşuna öncülük etti.

2015 yılının temmuzunda, eşinin ölüm yıldönümünü andığımız günlerde yaşamını yitiren Sabahat Ablamızın mücadele azmi, duruşu ve gülümsemesi bizlere ışık olmaya devam edecek.

Videolar

Bağlantılar:

 

Fotoğraflar