YanMenu

23
Nis

Basın açıklamasına davet: Asen Metal'de atılanlar geri alınsın...

Şu ana kadar toplam 55 işçi sendikamıza üye oldukları için işten atıldılar. 
13 Mayıs Cuma günü Genel Başkanımızın katılımıyla yapılacak basın açıklamasına davetlisiniz.

Gebze Dilovası'nda bulunan ASEN METAL fabrikası işçileri anayasal haklarını kullanarak sendikamızda örgütlendi.

Sendikamız, kısa bir süre önce işyerinde yasanın aradığı çoğunluğu sağlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yetki tespiti başvurusunu yaptı ve yasal prosedürü tamamladı.

Şu ana kadar toplam 55 işçi sırf anayasal haklarını kullandıkları için işten atılarak cezalandırıldı.

ASEN METAL’de yaşanan sendikal hak ihlallerini protesto etmek ve işten atılan işçilerin haklı talepleri kamuoyunu ile paylaşmak amacıyla;

DİSK Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Adnan SERDAROĞLU’nun katılımıyla yapılacak basın açıklamasına siz değerli basın emekçileri ve emek dostlarımızı basın açıklamamıza davet ediyoruz…

İşçilerin sendikaya üye olma hakkı sadece Anayasamızda değil, ülkemizin altına imza koyduğu uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuatımız tarafından da güvence altına alınmıştır.

Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanmış ve cezai yaptırıma bağlanmış olmasına rağmen;

Gebze Asen Metal işvereni isçilerin taleplerini dikkate almak, sendikalı çalışma isteğine saygı göstermek yerine geçmişte olduğu gibi yine işçilere saldırmayı tercih etti.

İşten atılan üyelerimiz işbaşı yaptırılana ve sendika örgütlülüğümüz tanına kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

İşyerinde çalışma barışı isteniyorsa; işçilerin sendikalaşma hakkına saygı duyulmalı ve atılan işçiler geri alınmalıdır.

 

Tarih: 13 Mayıs 2022-Cuma

Saat: 16.30

Yer:     Makine İhtisas OSB Mah. 27. Sok. No: 3

Dilovası/Kocaeli

BİRLEŞİK METAL-İŞ
Genel Yönetim Kurulu