YanMenu

19
Nis

İşçilere Uyguladığınız Zorbalığa Artık Son Verin!

AKP iktidarının patronlarla elele uyguladığı bu zorbalığa işçiler boyun eğmeyecek. Sessiz kalmayacağız. Örgütlenmeye devam edeceğiz. Hakkımızı arayacağız.

  • Soma ve Ermenek’te ücret ve tazminatlarını alamayan madencilerin Ankara yürüyüşü engellendi. İşçilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edildi.
  • Şişecam’a bağlı Mersin'deki Soda-Krom, Adana'daki Tuz işletmesi’nde grev yasaklandı.
  • Ücretsiz izin de işten çıkarmalar da devam ediyor.
  • İktidarın işçilere zorbalığı her alanda sürüyor. Sessiz kalmayacağız. Örgütlenmeye devam edeceğiz. Hakkımızı arayacağız.

Salgının ve krizin tüm işçiler için çalışma ve yaşam koşullarını giderek ağırlaştırdığı günlerden geçiyoruz. İktidar, bu ağır koşullarda tüm kaynakları sermaye sınıfının ihtiyaçları için seferber etti. Milyonlarca işçi kaderine terk edilmiş durumda. Yoksulluk ve işsizlik artıyor. İşi olanlar ise büyük bir baskı altında çalışıyor. Bu ağır koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan işçiler, fazlasını değil, en temel hakkını istediğinde ise hem patronların hem iktidarın zorbalığıyla karşı karşıya kalıyor.

İşte, sendikamıza üye olduğu için, üstelik sözde işten çıkarma yasağı varken işten atılan Özer Elektrik işçileri… Üç aydır fabrikanın önünde direniyorlar.
İşten atmadıkları iki milyona yakın işçi ise ücretsiz izinde, günde 38 liraya mahkûm yaşıyor, yeni bir işe giremiyor, tazminatını alamıyor.
Ermenek’te yerin onlarca kat altında çalışmış, iş cinayetlerinde yaşamını yitirmiş ya da canını zor kurtarmış işçiler ücretlerini alamadı, tazminatları ödenmedi. Aynısı Soma’da da yaşandı. Uyar Madencilikte çalışan işçilere yıllardır tazminatları ödenmedi. İşçilere bu zorbalığı uygulayan patronlar ise ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşmaya, yeni ruhsat sahaları alarak madencilik yapmaya devam ediyor. Haftalardır haklarını isteyen madenciler bu sefer Ankara’ya yürümek istediğinde karşılarında kolluk güçlerini buldu. İşçilere Ermenek’te biber gazı, plastik mermi, Soma’da polis barikatı reva görüldü.
İşçilere zorbalıkta sınır tanınmıyor.
Anayasal hakların başında gelen grev hakkı bir kez daha ayaklar altına alındı. Petrol-İş’in uygulama koyacağı Şişecam’a bağlı Soda, Krom ve Tuz işletmelerinde grev, başlayacağı sabah Cumhurbaşkanı kararnamesi ile ertelendi-yasaklandı.
Anayasada serbest ama AKP iktidarında grev yasak!
Sözde işten çıkarmak yasak ama sendikaya üye olan işçiyi işten atmak serbest!
Patronun ücret ödememesi, tazminatın üzerine yatması serbest ama bunları isteyen işçinin hakkını araması yasak!
AKP iktidarının patronlarla elele uyguladığı bu zorbalığa işçiler boyun eğmeyecek. Sessiz kalmayacağız. Örgütlenmeye devam edeceğiz. Hakkımızı arayacağız.
BİRLEŞİK METAL-İŞ
Genel Yönetim Kurulu