YanMenu

19
Nis

Eli kanlı katiller er veya geç cezalandırılacaktır

Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı KETEV, bir tv kanalında Haluk Kırcı'nın açıklamalarıyla, katliamların meşrulaştırılması çabalarına tepki gösterdi...

1978 yılında 7 Türkiye İşçi Partili gencin failleri arasında yer alan Haluk Kırcı’nın bir TV kanalında “amacımız öldürmek değildi ama biz öldürdük” şeklindeki beyanı hepimiz için bilinen gerçeklerin dillendirilmesinden öte bu ve benzeri katliamların meşrulaştırılması gibi bir tehlikeyi de içinde barındırmaktadır.

Nitekim DİSK’in kurucu genel Başkanı Kemal TÜRKLER’in katli de aynı zihniyet ve onların maşaları tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ne yazık ki Genel Başkanımızın katillerinden biri yıllar sonra yakalanıp yargılanmasına rağmen her nedense zamanaşımı nedeniyle salıverilmiş ve eceliyle öldükten sonra Devlet Töreniyle gömülmüştür.

Bu cinayetlerde amaç bellidir; yükselen sınıf mücadelesini ve gençlik hareketini bastırmak ve sermayenin egemenliğinin devamını sağlamak.

Diğer yandan söz konusu cinayetleri gerçekleştirenlerin yaptığı arsızca açıklamalar bizi derinden yaralamış ve öfkemizi bilemiştir.
Bu kişilerin TV programlarında boy göstererek kendilerini aklamaya çalışmalarını kabullenemiyor ve eli kanlı katillerin bir an önce gereken cezaları almalarını talep ediyoruz.

KETEV Yönetim Kurulu

BBC News: Bahçelievler katliamı: Kırcı'nın sözleriyle yeniden gündeme gelen olayla ilgili neler biliniyor?

Birgün: Muhaliflere kapanan TV kanalları öğrenci katillerine açıldı