YanMenu

19
Nis

Satera'da Sendikamıza Üye Olan İşçiler İşten Atılıyor

Satera işçilerinin ve onların temsilcisi olan sendikamızın talebi çok nettir: İşten atılan işçiler işe geri alınmalı, sendika üyesi işçilere baskı son bulmalı, sendika ile görüşmeler başlatılmalıdır.

08.03.2023

Satera Elektrik Elektronik Fabrikasında Sendikamıza Üye Olan İşçiler İşten Atılıyor


İstanbul Havalimanı’nın hemen yanı başında SATERA Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde çalışan işçiler sendikamıza üye oldu.

Cengiz ve Kolin ortaklığıyla iki yıl önce kurulan ve halen elektrik sayaçları üreten fabrikada yaklaşık 100 işçi çalışıyor.

İşçilerin neredeyse tamamının sendikamıza üye olmasının ardından yasanın aradığı çoğunluğu sağlayan sendikamız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulundu. Bakanlık yaptığımız başvuruyla ilgili incelemeyi tamamladı ve sendikamızın işyerinde yetkili olduğunu tescil etti.

Yetki tespitinin sendikamıza ve işverenliğe ulaşmasının ardından işyeri yönetiminin ilk icraatı, 8 sendika üyesi işçiyi apar topar işten çıkarmak oldu.

Atılan arkadaşlarımız bu sabahtan itibaren sendikamız yetkilileri ile birlikte fabrikanın önündeler.

Diğer yandan şirket yetkililerinin çalışan işçileri tek tek görüşmeye çağırıp sendikamızdan istifa etmeye zorluyor. İşten çıkarma ve mobbing baskısı altında bırakılan üyelerimiz sendikal haklarının bilincinde davranıyor ve direniyor.

Sendikamızın şirket yönetimine iki gündür yaptığı görüşme çağrısı ise karşılık bulmadı.

Satera işçilerinin sendikalaşma hakkı Anayasamız, yasalarımız ve temel uluslararası sözleşmelerin güvencesi altındadır. Bu hakkın çiğnenmesi kabul edilemez.

Satera işçilerinin ve onların temsilcisi olan sendikamızın talebi çok nettir:

İşten atılan işçiler işe geri alınmalı,

sendika üyesi işçilere baskı son bulmalı,

sendika ile görüşmeler başlatılmalıdır.

 

 

BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI
GENEL YÖNETİM KURULU